ponedeljek, 18. januar 2016

Smetana za kuhanje

Naj z vami delim še nadomestek za smetano za kuhanje. Recept temelji na receptu za sir iz prejšnje objave, ki mu dodamo še malo dodatkov. Nastala omaka je tako dobra, da je že sama po sebi dovolj za prilogo k recimo testeninam, zelo lepo pa se obnese v omakah v katerih bi sicer uporabili smetano ali mleko. S prirejanjem količine sestavin jo lahko namreč uporabimo tudi kot bešamel ali pa celo sirovo omako.

Sestavine:

- 1 večji krompir
- 1/2 čebule
- 2 stroka česna ali čajna žlička česna v prahu
- 1/4 skodelice indijskih oreščkov
- 1 skodelica tople vode
- 2,5 čajni žlički tapiokine moke
- 3/4 čajne žličke soli
- 1-2 čajni žlički jedilnega kvasa v kosmičih

Krompir in čebulo narežemo na večje kose in kuhamo približno 20 minut. Krompir skupaj z vodo damo v blender, dodamo še vse preostale sestavine in zblendamo do gladkega. Če bomo krompir zblendali dokler je še vroč, se nam bo zaradi toplote omaka zelo lepo zgostila.
S količino vode in moke nadziramo gostoto omake. Če želimo bolj sirasto omako dodamo več jedilnega kvasa v kosmičih. Za ljubitelje česna pa priporočam še kakšen strok več, saj tako nastane imenitna česnova omaka :)

Enostavno in ugodno. Kar pa je meni najbolj pomembno pa je to, da dobimo okus, ki nam je že tako domač, za razliko od čudnih priokusov, ki jih ponavadi imajo kupljeni veganski nadomestki za smetano, ki (vsaj meni) uničijo celotno jed.

1 komentar:

  1. How to find betting odds on sports toto - Sporting100
    In order to place a bet on sports toto, you'll need to be at least 15 years old. So, the 토토사이트 sportsbook can offer you a 100% match up to $100.

    OdgovoriIzbriši